Системи опалення та теплові насоси "під КЛЮЧ"

+ вентиляція з рекуперацією тепла

+ охолодження та кондиціонування

замовити дзвінок

call header
Кошик
Х
>
>
Як працює котел Atmos при різному підключенні

Як працює котел Atmos при різному підключенні

Тут розміщено відео роботи двох твердопаливних котлів Atmos 

при абсолютно різних підключеннях

Відео №1
.

.
Так підключати категорично не можна!!!
.

На Відео №1 показано неправильне підключення твердопаливного котла з усіма випливаючими з цього наслідками:
.
halochka1 котел димить, тому щороку потрібно робити побілку приміщення, в якому знаходиться котел. ;
halochka1 дрова згоряють не повністю, це видно коли відкривають дверцята котла;
halochka1 тривалість горіння котла на одній загрузці складає близько 4 годин це враховуючи те, що котел працює в парі з 4 акумуляційними баками (якщо їх можна так назвати);
halochka1 з димоходу тече смола (іноді це близько літри в день);
halochka1 багато тепла просто губиться, через погану теплоізоляції акумуляційних ємностей

системи опалення

Помилки які допущені у Відео №1:

1. Труби, якими підключений котел є пластикові, що недопустимо для твердопаливних котлів. Від високих температур пластикові труби, як мінімум покрутить (до речі видно на відео), а при найменшому перегріві котла їх може просто прорвати.

2. Горизонтальна частина димоходу є довшою, ніж 1 м. Що є недопустимим, це чітко вказано в технічному паспорті котла. 

3. Твердопаливні котли, тим більше піролізного типу, категорично заборонено розпалювати будь-якими вогненебезпечними рідинами такими як: соляра, бензин, різного виду рідкі розпалювачі, балони з газом і т.п. Для того, щоб його було легко розпалювати потрібно, щоб була правильна тяга димоходу, яка досягається його правильним підбором.

Як правильно розпалюється твердопаливний котел Ви побачили у Відео №2.

4. Такий котел, як Atmos не потребує жодних “димососів”, тому що при правильному підключенні Він   зовсім не димить. І стеля не повинна бути, як на Відео №1 - чорною, як у негра в одному місці.

В цьому Ви могли переконатися переглянувши Відео №2, де такий котел стоїть вже 7 років в житловій кухні, де жодного разу за цей час не робилась побілка. Хто хоче переконатися, запрошуємо в дім господаря.

5. При правильному підключенні, в верхній камері загрузки котла Atmos після того як він догорів, попелу взагалі не повинно залишатися. На то він і піролізним називається, що дрова в ньому, при його правильній роботі, повинні згорати до тла, майже не залишаючи після цього попелу. Перегляньте ще раз Відео №1 і зверніть увагу на те, що верхня камера загрузки забита майже доверху попелом!

6. Акумуляційні баки, які є у Відео №1, це взагалі жах. По-перше вони всі різних об'ємів, що вже недопустимо, тим більше при такому підключені, як вони там зроблені. Через це вони не можуть рівномірно прогріватись. Окрім того, вони взагалі під'єднані не в тому місці і не за тою послідовністю.  Це власне той випадок, коли людина придбала ємність, якби для користі - а вийшло на шкоду. А все через теж саме: "Мега професійний підхід того парня, що такий чудо-монтаж - здійснив".

На-жаль, такі випадки не тільки непоодинокі, а навпаки - російською це звучить "сплошь и рядом". За статистикою, лише 5 твердопаливних котлів зі 100 в Україні підключені правильно.

7. Котел Atmos при такому підключенні може горіти максимум чотири години на одній загрузці. Це значить, що через чотири години потрібно знову підкидати дрова. Це рівно на 50% менше, від того скільки такий справді хороший котел може горіти. Тим не менше, герой сюжету стверджує, що він от так чотири години протопить і все люкс. А йому ще потрібно гріти 2 тони води. Ну що тут скажеш? Кіно і німці...

Так і живемо. Розкаже Вам перший ліпший, як він Вам "замонтує", а людина вірить. Потім навіть коли щось не так і Ви запитаєте: “А як має бути?". Він вам відповість: "Та то так має бути!”.

Потім твердопаливні котли вибухають. І тут починають виникати запитання:

- А чому вибухають?

- Бо то не газові!

- А яка різниця?

- А велика!

- А в чому?

- А в тому, що монтаж твердопаливного котла від монтажу газового котла відрізняється рівно настільки, наскільки відрізняється закапування ока каплями для очей від складної операції на тому ж оці. Першу процедуру Ви можете зробити самостійно, для другої потрібна висока кваліфікація, практичний досвід, хороша школа знань та навчальна база, де можна було б це все здобути.



А тепер, як то кажуть: "Відчуйте різницю!!!"

Відео №2
.
Рекомендуємо саме так підключати твердопаливний котел
.
Рекомендуємо підключати так!!!
.

.

halochka котел не димить, доказом того є те, що побілка в котельні робилась 7 років тому назад;

halochka дрова згоряють повністю, це видно коли дрібному попелі, який витягують з нижньої камери котла;

halochka тривалість горіння котла на одній загрузці складає близько 6-8 годин;

halochka з димоходу не тече смола, його ні разу за 7 років не чистили;

halochka жодних втрат тепла з акумуляційної ємності за рахунок якісної теплоізоляції (просимо вибачення, що ємності немає на відео, але за те ми запрошуємо Вас подивитися на роботу котла в живу у передмістя Львова.


Як уникнути помилок при монтажі твердопаливних котлів:

На жаль ми не можемо Вас навчити уникати цих помилок самостійно. Не можемо через велику кількість тонкостей, які важко зрозуміти з першого разу, тим більше без практики.

В будь-якому випадку ніхто з першого разу не зробить все правильно на 100% і обов'язково допуститься хоча б 20% помилок. Хіба не так? Згадайте будь-що, що Ви робили вперше. І не кажіть, що Ви не помилялись. Бо ми помилялись, і не соромимось цього!

Це нормально. Бо ми робили це для того, щоб навчитись і заробляти на цьому гроші. Ми витратили на "таке навчання" у 8 раз більше грошей, ніж було потрібно на звичайний монтаж. Зате ми досягли ефекту, який тепер дозволяє суттєво економити. Розмір економії на паливі, порівняно із звичайним монтажем, перекриває всі витрати на наш монтаж в середньому вже за 2 роки. Тому, якщо Ви хочете встановити твердопаливний котел і уникнути помилок його монтажу, і після цього не мати будь-яких неприємних проблем, то замовте будь-ласка монтаж в людей, які мають позитивний практичний досвід в цій сфері. Якщо ж ні, то готуйтесь до затратної та нервової праці.

Ми пропонуємо Вам, щоб Ви довірили монтаж Вашого твердопаливного котла нам. Вам напевно не розумієте чому саме нам?  Це вже дуже добре! Значить Ви розумієте, що не можна довіряти це питання першому ліпшому. Тому для початку ми хочемо надіслати Вам комерційну пропозицію. На сьогоднішній день вона є безкоштовною. В цій комерційній пропозиції Ви побачите всі можливі витрати, які Вас чекають. Ми не будемо нічого приховувати, так як це часто роблять. Нам це не вигідно, бо тоді існує великий ризик, що в майбутньому Вас це дуже розчарує і Ви не захочете розраховуватись. А це неприємний процес, який нікому не потрібен.


P.S. На цих двох відео чітко видно різницю користування котлами. Затрати на монтаж одного і другого котла практично одинакові. Тому обирайте самі, як Ви хочете щоб працював Ваш котел. І зверніть увагу на те, що робити правильно, в кінцевому результаті завжди дешевше...

Наші об'єкти
УСІ ОБ'ЄКТИ (219)
Статті
УСІ СТАТТІ (98)