Системи опалення та теплові насоси "під КЛЮЧ"

+ вентиляція з рекуперацією тепла

+ охолодження та кондиціонування

замовити дзвінок

call header
Кошик
Х
>
>
Все про сухі колоті дрова

Все про сухі колоті дрова

...Компанія-ЕкономТепло рада вітати всіх українців з 2012  Роком, та Різдвяними святами і побажати окрім добробуту і всього іншого хорошого, і економічно фінансового процвітання. В подарунок для людей які живуть в Україні, після подарунку нашого уряду, ми зробимо від імені компанії маленький новорічний подарунок, ми розповімо вам як можна орієнтуватись, і як можна виграти від того що газ подорожчає, і як ваші сусіди можуть вам заздрити тому що чим більше буде зростати ціна газ, тим більше ви зможете заощаджувати.

...

Почнемо з того, що коли газ стрімко зростає, всі розумні люди зазвичай починають замислюватися: а що робити далі - сидіти в холодній хаті, де є маленькі діти, або брати і встановлювати твердопаливний котел. При установці твердопаливного котла, Ви можете зустрітися не тільки з перевагами, а й із «сюрпризами».

Чому не гріє котел на твердому паливі?

Цей секрет, про який ми зараз будемо розмовляти - це якраз те, як Вам налагодити роботу і спланувати сімейний бюджет, щоб відбулося дійсно заощадження, а не викидання грошей на вітер. Для того, щоб використовувати твердопаливний котел Вам необхідно мати сухі дрова. Як правило, в котлах піролізного типу вологість дров повинна бути 12-20 відсотків, і не більше, в традиційних будь-яке дерево буде горіти але питання «буде горіти як ???».

Дерево з 12 - 20% вмістом води має теплоту згоряння 4 кВтГод / 1 кг деревини.
Дерево з 50% вмістом води має теплоту згоряння 2 кВтГод / 1 кг деревини.

Сирі дрова мало гріють, погано горять, сильно димлять і істотно скорочують термін служби котла і димохідної труби. Потужність котла знижується до 50%, а витрата палива збільшиться в два рази.

...Буде просто тліти і сушити себе.  Як в традиційних, так і в піролізних котлах, можуть горіти і мокрі (сирі)  дрова, але ці дрова не будуть давати вам потрібного результату. З них буде виділятися дьоготь, смола і абразивні кислоти, які можуть скоротити  термін служіння  вашого котла в десятки разів, на 60% давати менше тепла , скоротять час горіння вашого котла  на одній загрузці до двох годин замість 8 годин. Бувають такі випадки, коли дрова не сухі і Ви зможете за місяць спалити таку кількість дров, як люди використовують за два опалювальні сезони. Окрім того, може вийти з ладу котел, а це вже  дуже суттєво вдарить не тільки по вашій кишені. Для того, щоб у Вас правильно горів твердопаливний котел, Вам необхідно не тільки вибрати бренд, марку котла, яка має за собою історію та багаторічну репутацію, а також людей які зможуть його правильно встановити, регулюючу автоматику, яка в симбіозі разом з твердопаливним котлом дасть Вам приголомшуючий ефект. Тому Ви дійсно зможете заощаджувати, Ви завжди будете в теплі, затишку, як то кажуть «на коні». А на заощаджені гроші Ви зможете собі дозволити достойний відпочинок зимою наприклад в Буковелі в Карпатах з сім'єю.

...Значить, в першу чергу, щоб добитися такого заощадження, Вам потрібен твердопаливний котел. Окрім того, хочемо добавити: якщо Ви думаєте, що поїдете в ліс самі, візьмете сокиру і почнете рубати дрова для твердопаливного котла, або замовите в лісі такі дрова і Ви закриєте це питання, то дуже помиляєтесь. Бо для того щоб висушити дрова необхідно мінімум - щоб пройшло два роки. Для цього потрібно: їх замовити, привести з лісу, розвантажити, порізати, поколоти і два роки сушити. Мати навіс де можна їх сушити. 

Ще раз хочемо привітати Вас з Новим Роком, різдвяними святами і побажати Вам  в опалювальний сезон тепла, затишку та вагомих заощаджень на російському газі. Відмовившись від нього і, тим самим, підтвердити справжню незалежність країни під назвою Україна, чарівної країни, в якій ми з Вами проживаємо.

Наші об'єкти
УСІ ОБ'ЄКТИ (219)
Статті
УСІ СТАТТІ (98)