Системи опалення та теплові насоси "під КЛЮЧ"

+ вентиляція з рекуперацією тепла

+ охолодження та кондиціонування

замовити дзвінок

call header
Кошик
Х
>
>
Які бувають твердопаливні котли?

Які бувають твердопаливні котли?

    

    Які бувають твердопаливні котли?

Твердопаливні котли можна поділити на:

Твердопаливні котли можна поділити на:

1.       піролізного та традиційного горіння та верхнього;

2.       чавунні та сталеві;

Традиційні твердопаливні котли:

В даних котлах просто згорає паливо. Коефіцієнт корисної дії (ККД) коливається від 70% до 80%. Тривалість горіння від 3 до 6 годин, без акумуляційної ємності. І якщо такий котел на дровах підключити з акумуляційною ємністю, то можна добитися того, що тривалість між докладанням палива в котел можна збільшити на 1-10 годин. Це залежить від об'єму ємності, якості дров, температури навколишнього середовища, утеплення об'єкту та від підібраної автоматики системи опалення. Чистити такий котел потрібно хоча б раз в три дні, якщо палити дровами; і кожен день, якщо вугіллям.

Піролізні твердопаливні котли:

Це котли зворотного горіння з двома камерами згорання. Верхня – це камера завантаження палива; нижня – це камера згорання (тут добувається піроліз). В цих твердопаливних котлах не просто згорає паливо. Тут з палива ще добувається газ, який також згорає. Відповідно ми отримуємо більше тепла. ККД коливається від 82% до 94%. Тривалість горіння від 5 до 10 годин, без акумуляційної ємності. І, якщо такий котел підключити з акумуляційною ємністю, то можна добитися того, що тривалість між докладанням палива в котел можна збільшити на 1-10 годин. Це залежить від об'єму ємності, якості дров, температури навколишнього середовища, утеплення об'єкту та від підібраної автоматики системи опалення. Чистити такий котел рекомендовано раз в тиждень, якщо палити дровами і раз на день, якщо вугіллям. Сама чистка котла займає до 5 хвилин.

.Чавунні твердопаливні котли:

Перевагою цього котла є те, що чавун довговічніший ніж сталь. Але тут також є і мінуси. Вони «лопають» від перепаду температур. Тобто, якщо котел буде перегріватись, Ви не зможете різко його охолодити, наприклад холодною водою…

Сталеві твердопаливні котли:

Великою перевагою сталевих котлів є те, що вони можуть витримувати різкі перепади температур – це дуже важливо. Особливо важливо це тоді, коли твердопаливний котел вже немає куди дівати тепло, а в ньому ще залишилось половина дров. Мінусом сталевих твердопаливних котлів є менша довговічність, а ніж у чавунних котлів…


Для початку потрібно для себе зрозуміти, що Ви хочете отримати встановивши твердопаливний котел.

  1. Просто економити кошти. Тоді Вам підійде будь-який твердопаливний котел, який ми продаємо.
  2. Максимально економити. Тоді краще купувати піролізні твердопаливні котли. За один опалювальний сезон, Вам вдасться зекономити до 20% на паливо.
  3. Для того щоб не бути кочегаром. 
  4. ...


Наші об'єкти
УСІ ОБ'ЄКТИ (219)
Статті
УСІ СТАТТІ (98)