Системи опалення та теплові насоси "під КЛЮЧ"

+ вентиляція з рекуперацією тепла

+ охолодження та кондиціонування

замовити дзвінок

call header
Кошик
Х
>
>
Три варіанти підключення твердопаливних котлів

Три варіанти підключення твердопаливних котлів

Компанія "ЕкономТепло" пропонує  три варіанти підключення твердопаливних котлів.

 

Три варінти

Самі підключення будуть відрізнятися між собою вкладенням коштів в комплектацію схеми підключення, економічністю використання дров і так само комфортом управління.

Зразу слід зазначити те, що чим більш широко укомплектована обв'язка твердопаливного котла, тим економніше і більш комфортніше в майбутньому це відобразиться при його використанні, обслуговуванні і сервісі. Це як автомобіль - чим більше він укомплектований, тим більше він комфортний та досконалий. Та що там говорити про автомобіль! Візьмемо, наприклад, брелок від сигналізації автомобіля. Як часто буває так, особливо в самий незручний час, Ви підходите до автомобіля і не можете зняти його з сигналізації, тому що в брелку сіла батарейка, яку власне зараз і нема де купити. Більш досконала сигналізація вже має такий брелок, який Вам вже за декілька днів буде нагадувати про те, що прийшов час замінити батарейку. Ну приблизно так…

Тепер детально розглянемо всі варіанти підключення.

Перший варіант "Економний"

Дозволяє укомплектувати обвязку твердопаливного котла всім необхідним для його правильної та безпечної роботи. Вже навіть у цій найпростішій комплектації ми робимо акцент на те, щоб котел працював правильно, ефективно, щоб він не закипів, не вийшов з ладу і, не дай Боже, не вибухнув. Вже тут для  економії електроенергії  входять управління насосами, та комплектуючі, які дозволяють максимально мінімізувати утворення смол, кислот та дьогтю при виході  Вашого котла на номінальний режим роботи, тим самим продовжуючи на роки термін служби Вашого котла. Тут так само забраний найгрубший недолік при підключенні, який тільки можливий. Це подача на батареї, чи на теплу підлогу тієї ж самої температури, що і на  котлі. Наприклад, на  котлі 80˚С і так само на батареї 80˚С. Ну коли сильні дуже морози то це ще допустимо, а коли не дуже холодно, а в домі є малі діти і протоплювати все ж таки треба... Про економію дров тут взагалі приходиться мовчати. Скажімо так, чим фаховіші люди, з якими Ви маєте справу,  чим якісніше вони проводять розрахунки та свою роботу, тим меншу температуру Ви зможете подавати на  контури  Вашого опалення.

Єдиний недолік при такій комплектації, що все Вам прийдеться робити в ручному режимі. Скажімо, коли в котлі максимальна температура, тоді подачу на контури Вам прийдеться робити мінімальною, і навпаки, якщо температура  в котлі спадає, тоді подачу в регулюванні прийдеться робити максимальною. Так само залишиться ще один недолік: чи трошки холодніше, чи тепліше на вулиці, Ваш котел буде горіти однакову кількість часу на одній загрузці.

Другий варіант «Стандарт»

Включає в себе ту ж комплектацію, тут лише додається акумуляційна ємність. Що дає нам ця акумуляційна ємність?

Вона дає нам такі переваги:

По-перше, вона продовжує  термін використання Вашого котла на роки, а можливо навіть і на десятиріччя.

По-друге, вона при правильному підключенні дає можливість Вашому котлу працювати на номінальних температурних режимах,  що є  для нього дуже  важливим.

По-третє, вона  вирівнює перепади температур на подачі від твердопаливного котла на контури опалення.

По-четверте, вона при правильному її підборі дозволяє продовжувати давати тепло на Ваш будинок після того як дрова в котлі вже догоріли, і Вам в цьому випадку не доведеться вставати вночі, наприклад  в 04:00 і підкидати дрова для того, щоб в будинку було тепло.

По-п’яте, багато виробників твердопаливних котлів не гарантують Вам довгий термін служіння Вашого котла без використання акумуляційної ємності.

По-шосте, якщо у Вас не стоїть газовий котел, а тільки твердопаливний, то  тоді, щоб мати теплу воду, Вам доведеться  розпалювати твердопаливний котел щоденно. Якщо є акумуляційна ємність, то тоді це можна робити раз на декілька днів.

По-сьоме, якщо при вашій відсутності вдома, Ви не ризикуєте залишати без нагляду працюючий твердопаливний котел, то в даному випадку Ви розпалюєте твердопаливний котел тоді, коли Ви знаходитесь вдома, а тепло з акумуляційної ємності використовуєте тоді, коли Ви покидаєте Ваш дім або в будь-який час, коли захочете.

По-восьме, вона при правильному підключенні  економить використання дров на 20- 30%.

По-дев'яте: якщо Ваш твердопаливний котел підключений правильно через ЛАДДОМАТ (Laddomat), і вимкнуть, не дай Боже світло, а у Вас не стоїть блок безперебійного живлення для роботи твердопаливного котла , або акумулятор сів у ньому, то тоді завдяки акумуляційній ємності Вам вдасться запобігти аварії. Така аварія може призвести до пошкодження котла, який після того в деяких випадках можна буде викинути. Іноді вона може запобігти навіть пожежі.

Третій варіант «Комфорт»

Таке підключення вже можна назвати розумною, думаючою системою опалення. Це вже практично одна з деталей розумного будинку. Основним напрямком тут вже буде застосування сервоприводів. Сервоприводи - це автоматичні модулі контурів Вашого опалення, які з допомогою певних датчиків та алгоритмів взаємодії будуть зчитувати температуру на вулиці, температуру в будинку, і тим самим суттєво економити дрова.

Це дасть Вам можливість не бігати в Вашу котельню для того, щоб там щось постійно регулювати. В Вашому будинку ніколи не буде надто холодно чи надто жарко. Це вже робота на подобі клімат-контролю. Тут твердопаливний котел чи газовий, чи навіть сонячні колектори, якщо вони у Вас є чи будуть, нагрівають воду в акумуляційній ємності, а вже відбір з неї на різні цілі відбувається з допомогою автоматичного регулювання цією системою. Тут можна задавати різні параметри:  наприклад, коли Ви лягли вже спати, після того як ви заснули, температура в приміщеннях знизиться, а перед тим як Ви, наприклад, рано прокинетеся, температура підніметься. І ще багато-багато іншого можуть робити ці системи. 

P.S. Такі системи здатні суттєво економити дрова, заощаджувати кошти, надаючи Вам комфорт та затишок.


Наші об'єкти
УСІ ОБ'ЄКТИ (219)
Статті
УСІ СТАТТІ (98)