Системи опалення та теплові насоси "під КЛЮЧ"

+ вентиляція з рекуперацією тепла

+ охолодження та кондиціонування

замовити дзвінок

call header
Кошик
Х
>
>
Обираємо опалення. Яке ж краще: електричне чи газове?

Обираємо опалення. Яке ж краще: електричне чи газове?

Це доволі складне запитання турбує сьогодні чи не кожного споживача газу в Україні, адже за останні роки вартість тарифу на газ збільшувалась дуже стрімко і, напевне, кожен має переконання, що ціна буде зростати ще і неодноразово. Та ціни на електроенергію також не стоять на місці. Отже, щоб вибрати чим будете опалювати Вашу оселю – електрикою чи газом – слід зважити всі плюси та мінуси Вашого рішення.

gaz-chy-electro

В першу чергу необхідно прорахувати фінансову сторону питання. На сьогоднішній день вартість газу для населення України складає 6,879 гривні за один метр кубічний газу. В одному кубічному метрі природного газу хорошої якості є 8000 кілокалорій, що відповідає 9,304 кВт/год. Проте якість газу, як показує практика, у нас не дуже хороша, і в одному кубічному метрі газу є всього 7000 кілокалорій, що відповідає 8,141 кВт/год.

На сучасному ринку газового обладнання є великий вибір котлів з різноманітними технічними характеристиками. Наприклад, звичайний газовий котел, що має ККД приблизно 92%, може виробити з одного кубічного метра газу лише 7,49 кВт/год. Виходячи з цього, вартість 1 кВт/год для такого котла буде складати 0,92 грн. Конденсаційний газовий котел, що має ККД 107%, може виробити з одного кубічного метра газу 8,71 кВт/год. Звідси вартість 1 кВт/год. для нього буде 0,79 грн.

Для того, щоб обігріти оселю площею 100 м², необхідно витратити приблизно 10 кВт/год. За добу витрачається 240 кВт/год. За місяць – 7200 кВт/год. Отже, якщо опалювати газом приміщення площею 100 м², то в місяць потрібно витратити приблизно від 5688  до 6624 грн.

Вартість електроенергії для населення з 01.03.17 року складає 1,68 грн. за 1кВт/год. Це тариф при використанні електроенергії понад 3000 кВт/год. за місяць. А 0,90 грн. за 1кВт/год. – це тариф при використанні електроенергії менше ніж 3000 кВт/год. за місяць. Якщо Ви плануєте опалювати Ваш дім площею 100 м² електричним котлом, то необхідно враховувати, що при споживанні 1 кВт/год. електроенергії він виробляє 1 кВт теплової енергії. Отже, в місяць електричний котел використає приблизно 7200 кВт електрики. При таких розрахунках Вам необхідно буде платити за опалення електричним котлом 12096 грн. в місяць.

Як бачите, опалювати газовим котлом буде у двічі дешевше, ніж електричним.

І все ж, опалювати електроенергією може бути вигідно!

Зверніть Вашу увагу на такий опалювальний пристрій як тепловий насос.

Принцип роботи теплового насоса не полягає у генеруванні тепла. Він забирає енергією, яка накопичується у навколишньому середовищі: повітрі, ґрунті, водоймищі тощо. Електроенергія витрачається лише для циркуляції теплоносія в системі.

В залежності від тепловтрат будинку, від температури повітря на вулиці та відповідно до технічних характеристик теплового насоса, при споживанні 1 кВт/год. тепловий насос віддає 3-5 кВт теплової енергії.

Тобто, для обігріву будинку площею 100 м², тепловий насос буде споживати від 1440 до 2400 кВт/год. в місяць. Вам необхідно буде сплачувати за опалення від 1296 до 2160 грн. за місяць. Це у тому випадку, якщо загальні витрати електроенергії будинку не будуть перевищувати 3000 кВт/год. за місяць. Якщо витрати електроенергії будуть більші, то за опалення необхідно буде сплатити від 2419 до 4032 грн. за місяць.

Отже, витрати на електроенергію, опалюючи будинок тепловим насосом, будуть значно меншими, аніж опалення газовим котлом! Окрім того, якщо Ви перейдете на опалювальний тариф електроенергією, витрати будуть удвічі менші.

Також одним із найекономніших джерел опалення є енергоефективний твердопаливний котел. В цьому випадку Ви можете опалювати дровами, брикетами, вугіллям або іншим видом твердого палива. Якщо Ви хочете автоматизувати процес горіння і дозавантаження палива  та здійснювати цю процедуру один раз в декілька днів, то Ви можете встановити пелетний котел. Він набагато безпечніший за котел на дровах і за принципом роботи схожий на газовий котел.

Якщо Ви ще й досі вагаєтесь, чим саме здійснювати опалення Вашого будинку - звертайтесь до нас, і ми порадимо найбільш оптимальний та ефективний для Вас варіант.

 

Наші об'єкти
УСІ ОБ'ЄКТИ (219)
Статті
УСІ СТАТТІ (98)