Системи опалення та теплові насоси "під КЛЮЧ"

+ вентиляція з рекуперацією тепла

+ охолодження та кондиціонування

замовити дзвінок

call header
Кошик
Х
>
>
Що корисно знати перед встановленням твердопаливного котла?

Що корисно знати перед встановленням твердопаливного котла?

Нарешті це сталось! Ви придбали твердопаливний котел, отримали його і навіть домовились про здійснення монтажу. Тепло близько!

Проте не кожна людина уявляє собі монтажні роботи в дії, чого очікувати від них та що необхідно знати. Тому ось декілька порад, які дещо розвіять Вашу розгубленість:

І ось перше, що необхідно знати: для твердопаливного котла в більшості випадків потрібно мати окреме приміщення. І тут чекає перша несподіванка: якщо опалювальна техніка має від 100 кВт (котельня), то Вам необхідна дозвільна документація та затверджений державними органами проект. Якщо ж потужність не перевищує цієї позначки – то для Вашого котла потрібна лише невелика паливна.

Окрім наявності самого твердопаливного котла, рекомендовано мати  додаткове обладнання, яке потрібне для правильної та більш ефективної роботи котла (трьох-ходові клапани, термічний клапан, циркуляційні насоси, управління насосами).

422a52c150876f68293479420ad60d63 (1)

         Ще одним міфом, який слід розвіяти, є використання димовідвідної системи, яка у Вас вже була.  Насправді для твердопаливного котла потрібен новий окремо стоячий димохід або димохідний канал загільзований нержавіючою трубою.

         А також пригадаймо уроки фізики: без кисню немає вогню. Саме тому для якісного та ефективного горіння котел повинен стояти в місці, де постійно здійснюється притік свіжого повітря.

Проте якщо у Вас є приміщення і всі вищеописані рекомендації враховано, то слід подумати про умови для спеціалістів, що будуть здійснювати монтаж та обладнати паливну приблизно за такими критеріями: 

Пам’ятайте, навіть якісне та дороге обладнання може дати слабину, якщо його монтаж та експлуатація виконується невірно!

 

Наші об'єкти
УСІ ОБ'ЄКТИ (219)
Статті
УСІ СТАТТІ (98)