Системи опалення та теплові насоси "під КЛЮЧ"

+ вентиляція з рекуперацією тепла

+ охолодження та кондиціонування

замовити дзвінок

call header
Кошик
Х
>
>
Найпоширеніші питання при виборі твердопаливного котла

Найпоширеніші питання при виборі твердопаливного котла

1. Чи може твердопаливний котел працювати в парі з газовим чи електричним котлом?

Наша компанія тільки так і підключає котли. Тобто, коли в твердопаливному котлі закінчуються дрова і твердопаливний котел перестає видавати тепло, то автоматично включається газовий або електричний котел. І як тільки ми знову запалюємо твердопаливний котел, то газовий чи електричний котел автоматично виключається.

2. Як часто потрібно підкидати дрова?

Універсальної відповіді немає, всі види котлів горять по-різному. 

До прикладу:

Чавунні котли горять від двох до п’яти годин плюс, якщо є ємність, вона може добавити тривалість горіння.

Котли традиційного горіння,  сталеві, горять в середньому від чотирьох до шести годин, також можна доставити ємність, яка може продовжити тривалість горіння.

Котли піролізного горіння в середньому горять від п’яти до восьми годин і обов’язково встановлена ємність (рекомендація від виробників) також може продовжити тривалість горіння.

Котли довготривалого горіння  в середньому на дровах горять від 16 до 36 годин, ємність для цих котлів не потрібна.

Якщо котел підключений неправильно, то кожен час можна поділити на два, тобто неправильно підключений котел горить в два рази менше на одній загрузці.

3. Що треба докупити, щоб твердопаливний котел працював бездоганно?

  1. Потрібно забезпечити мале коло для твердопаливного котла. Орієнтовна вартість буде складати 170-230 євро.
  2. Докупити змішувальний вузол. Ціна буде коливатися від 130 до 300 євро, в залежності від того чи регулювати температуру на батареї Ви будете в ручному режимі, чи в автоматичному.
  3. Блок безперебійного живлення і акумулятор в тому випадку, якщо система опалення є сучасною, дисковою. Для того, щоб котел не закипів. Орієнтовна вартість 200-300 євро.
  4. Акумуляційна ємність, якщо це є котел традиційного або піролізного горіння, орієнтовна вартість 500-1500 євро.
  5. Також потрібно докупити: труби, крани, фітінги, зворотні клапани і т.д. Приблизна вартість буде коливатися від 250 до 1300 євро.
  6. Додатково ще оплачується монтаж: від 130 до 430 євро.
  7. Плюс: димохід (в тому випадку, якщо немає внутрішнього димоходу), який Вам обійдеться порядком 450-640 євро.

4. Який котел на дровах кращий: чавунний чи сталевий?

Якщо коротко, то надійніший буде чавунний. Ефективніший буде сталевий, так як він дає можливість зробити кращий теплообмінник.

5. Скільки дров споживає твердопаливний котел?

Для кожного окремого об’єкту споживання дров буде різним, але загалом всі твердопаливні котли приблизно споживають одну і ту саму кількість дров. Від типу горіння залежить порядку 10-15%, більше не залежить. Важливішим в кількості споживання дров є не тип котла, а спосіб його підключення. При неправильному підключенні твердопаливного котла, він буде споживати вдвічі, а то і втричі більше дров, ніж найгірший котел, але який був правильно підключений. Але якщо Вас цікавить скільки дров буде споживати котел саме на Вашому об’єкті, тоді звертайтесь до наших спеціалістів, які Вам в цьому допоможуть.

6.Чи потрібно гільзувати димохід?

Твердопаливному котлу байдуже чи димохід буде гільзований, чи негільзований, а от будинку не все одно. По-перше, може зруйнуватися димохід, може впасти цегла, може перекрити димохід і може дим піти в середину будинку. Потім, як плюс, на стіні може вилізти грибок, тому що конденсат просочується в цеглу і в кімнатах буде дуже неприємний запах.

7. Чи може працювати твердопаливний котел без світла?

Твердопаливний котел без світла працювати може. А чи може працювати система опалення без світла – це вже інше питання. Якщо система опалення сучасна і тискова, тоді, швидше за все, ця система працювати не буде. Якщо система ще старіша, гравітаційна – тоді так, коли великий діаметр труб, тоді вона буде добре працювати, котел не закипить.

8. Що станеться з твердопаливним котлом, якщо пропаде електроенергія?

Якщо твердопаливний котел працює в гравітаційній системі, то він просто-на-просто продовжить свою роботу. Якщо твердопаливний котел працює в тисковій системі, то в такому випадку він має бути обов’язково під’єднаний до блоку безперебійного живлення в парі з UPS-ом. У випадку, якщо він не буде під’єднаний до упса, тоді його розірве, тобто котел вийде з ладу.

9. Чи може твердопаливний котел гріти воду на ГВП?

Самостійно гріти воду для гарячого водопостачання твердопаливний котел не може. Для того, щоб такий котел міг гріти воду, до нього потрібно докуповувати бойлер непрямого нагріву, тобто із змійовиком в середині.

Примітка: З крану буде текти не та вода, що тече в системі опалення, а чиста вода, нетехнічна. В опаленні - технічна, в крані - нетехнічна.

10. Чим регулювати температуру подачі на опалення?

Найважливіше… Точно не твердопаливним котлом! Твердопаливним котлом регулювати температуру подачі на опалення не можна, це неправильно! Температура подачі на батареї регулюється змішувальним вузлом, в ручному або автоматичному режимі. Тобто, на котлі в нас є оптимально робоча температура (як в якому котлі), наприклад, 80 градусів, а на батареї за допомогою змішувального вузла ми подаємо 45, 50 чи 35, скільки потрібно градусів. Тільки в такому випадку в нас може буде економія палива та комфорт.

11. Чи входить циркуляційний насос в комплект твердопаливного котла?

В жоден комплект твердопаливного котла циркуляційний насос не входить. Циркуляційний насос так само як і термічний вузол, і змішувальний вузол докуповується окремо. Це в будь-якому твердопаливному котлі.

 

Наші об'єкти
УСІ ОБ'ЄКТИ (219)
Статті
УСІ СТАТТІ (98)