Системи опалення та теплові насоси "під КЛЮЧ"

+ вентиляція з рекуперацією тепла

+ охолодження та кондиціонування

замовити дзвінок

call header
Кошик
Х
>
>
Як вибрати газовий котел для приватного будинку?

Як вибрати газовий котел для приватного будинку?

Газовий котел – непоганий вибір для приватного будинку, якщо у Вас вже є газовий проект. Якщо газового проекту ще немає, то рекомендуємо звернути увагу на тепловий насос. Газові котли комфортні, досить безпечні та прості у побуті. Вони можуть бути досить компактними, що істотно спрощує процес монтажу. Але головне – правильно підібрати модель. Зараз розберемося, на що потрібно звернути увагу.

1.Призначення

Вирішіть, які завдання Ви ставите перед собою. Газовий котел має бути основним чи додатковим джерелом опалення? Вам потрібно опалення чи постійне постачання гарячої води? Для опалення досить найпростіших і бюджетних одно-контурних котлів, а ось для безперебійного водопостачання потрібна двоконтурна модель більшої потужності. Вони дорожчі, але функціональніші. У двоконтурних котлах при бажанні можна тимчасово від'єднати один з контурів і повернути його пізніше. А ось адаптувати так одно-контурну модель не вийде.

2.Спосіб нагріву води

Цей пункт стосується двоконтурних котлів. Є два способи нагріву – бойлерний або проточний. Для невеликих витрат достатньо проточного. Вода буде нагріватися тільки при необхідності під час подачі – а значить енергії витрачатиметься менше. Бойлерний принцип передбачає постійну наявність резервуару з підігрітою водою. Якщо потрібні великі об’єми – такий варіант вигідніший та зручніший.

3.Потужність газового котла

Розрахунок потужності – найскладніший етап вибору котельного обладнання. Тому, якщо сумніваєтесь – зверніться до наших консультантів. Для прорахунку потрібно не лише водночас врахувати всі чинники і витрати, а й мінімізувати похибку. Котел малої потужності - неефективний, а надто потужний – дорожчий, постійно перегріватиметься і швидше вийде з ладу.

Вам потрібно буде врахувати площу приміщень і висоту стель, матеріали стін і перегородок, теплоізоляцію будинку, якість віконних рам і дверних блоків, утеплення даху і цоколя.

4.Спосіб установки

Визначтеся, де буде стояти котел: вони бувають підлоговими і настінними. Підлогові зазвичай більші і потужніші, але під них потрібна окрема котельня. Настінні не такі потужні, але при цьому набагато компактніші.

5.Автоматика

Для безпеки та енергоефективності газові котли забезпечуються автоматикою, але її функціонал відрізняється. Якщо Ви використовуєте котел рідко і для невеликих приміщень – достатньо найпростішого терморегулятора для підтримки температури. Для великих будинків і регулярного використання є системи з дистанційним управлінням, посиленою безпекою, окремими терморегуляторами для всієї мережі і для різних кімнат. Управляти котлом зараз можна навіть з телефону, прогріваючи будинок не протягом усього дня, а тільки до повернення мешканців.

Якщо у Вас залишилися інші питання щодо вибору газового котла для приватного будинку – на них з легкістю дадуть менеджери нашої компанії «ЕкономТепло»!

Наші об'єкти
УСІ ОБ'ЄКТИ (219)
Статті
УСІ СТАТТІ (98)