Системи опалення та теплові насоси "під КЛЮЧ"

+ вентиляція з рекуперацією тепла

+ охолодження та кондиціонування

замовити дзвінок

call header
Кошик
Х
>
>
Твердопаливні котли українського виробництва

Твердопаливні котли українського виробництва

На теперішній день (05/12/2019) до нас часто телефонують і  запитують про твердопаливні котли українського та польського виробництва. Якщо точніше, то 6 випадків з 10 - про котли польського виробництва.

Твердопаливні котли українського виробництва порівняння

Чомусь, вважається, що котли іноземного виробництва є кращими за українські. Хоча це вже давно не так. Ми, Компанія ЕкономТепло, вважаємо, що твердопаливні котли українського виробництва, як мінімум не гіршої якості, а можливо і кращої! Ну, ніж польського виробництва так точно.

Порівняємо котли польського і українського виробництва:

  1. Якість теплообмінника.

Теплообмінники в котлах однакового класу, як правило виготовленні із 6мм котлової сталі. Тобто товщина і якість сталі на одному рівні.

(Україна 1 : 1 Польща)

  1. Автоматика.

На 90% українських твердопаливних котлах, стоїть таж сама автоматика. Тому порівнювати її немає сенсу. Тут також показники рівні.

(Україна 2 : 2 Польща)

  1. Зовнішній вигляд.

Стосовно зовнішнього вигляду, тут в переважній більшості польські котли будуть виглядати гарніше. Їхня покраска буде більш яскравою, а обшивка більш акуратною. Але чи це є основним параметром при виборі твердопаливного котла? Напевно, що ні… Але в будь-якому випадку тут перевагу мають котли з Польщі.

(Україна 2 : 3 Польща)

Хоча є і вітчизняні виробники, які якщо і поступаються то зовсім не багато.

Український виробник SWaG

Український виробник SWaG

Український виробник Altep

Український виробник Altep

Польський виробник Defro

Польський виробник Defro

  1. Сервіс

Стосовно сервісу, то тут абсолютна перевага в українських котлів. В Україні немає офіційних сервісних центрів по польських котлах. Якщо у Вас, щось станеться з твердопаливним котлом – Вам не буде до кого звернутися! Так, звичайно ви звернетеся до майстра або до продавця, який Вам продавав цей котел, і якщо поломка буде не складною і не дорогою у вирішенні, то можливо Вам допоможуть вирішити Вашу проблему. Але повірте, якщо поломка, або наслідки після поломки будуть серйозними, то Ви точно залишитесь із своєю проблемою сам на сам. І захистити Вас не буде кому, так як офіційного документа, який засвідчує купівлю котла, швидше за все у Вас не буде.

(Україна 3 : 3 Польща)

  1. Гарантія.

З твердопаливними котлами ми працюємо з 2006 року. Повірте, інколи з твердопаливними котлами трапляються гарантійні випадки. Навіть найнадійніші котли світових брендів можуть вийти з ладу за перший рік роботи. І тоді добре коли є гарантія, яка дійсно діє.

Надійний Український виробник обов’язково відреагує на гарантійний випадок, бо він тут,  близько і це впливає на його репутацію, від якої напряму залежать майбутні продажі. Чого не можна сказати про польські котли, які і так не погано продаються…

Зверніть увагу, якщо на котел іноземного виробника і є офіційна гарантія, то вона рідко коли перевищує 1 рік (12 місяців). Гарантійний строк ж українських твердопаливних котлів, як правило коливається від 3 до 5 років (36-60 місяців).

(Україна 4 : 3 Польща)

  1. Строк служби.

З українським виробником компанія ЕкономТепло почала працювати з 2012 року. З того часу  переконалися, що можемо рекомендувати вітчизняні твердопаливні котли, не ризикуючи своєю репутацією. За цей період ми переконались в надійності та безпеці українського продукту. Кількість випадків поломки або виходу з ладу не перевищували польські аналоги.

От реальний приклад ситуації:

Через деякий час почав падати тиск. Власник відразу звернувся до нас. За декілька днів, силами заводу та регіонального сервісного центру котел було відремонтовано повністю. Ремонт обійшовся в три кави та печиво.

Хоча, як потім нам зізнався клієнт, він не вірив, що ця гарантія чогось варта. Вважав, що завод почне шукати різні причини для відмови від виконання гарантійних зобов’язань. Його подиву не було меж, коли йому відремонтували котла і не попросили за це жодної копійки.

пропала електроенергія, а акумулятор який був підєднаний до блоку безперебійного живлення клієнт відєднав, для того щоб завести машину, а підключити його назад забув. На теперішній день, конкретно цей котел працює вже більше 6 років.

У випадку з імпортним котлами, клієнт за власні кошти намагався відремонтувати котел, але ефект був не тривалим, або купував новий котел. Що один, що другий випадок не зовсім приємний. Погоджуєтесь?

Хоча котли польських виробників течуть не часто. Але не потрібно забувати про те, що колись ми купляли котли, які випускалися для поляків, тому якість була високою. А тепер, котли таких типів, як Defro B.N., SAS UWT та SAS UWG, продавати полякам для внутрішнього ринку заборонено. Тому жоден поляк тепер не має права купити собі такий котел і встановити в себе вдома.

Ці котли роблять тепер тільки для України та інших країн пост радянського простору. Ви думаєте якість цих котлів залишилась на цьому ж рівні? Звичайно ж ні. Тому новий польський котел, який схожий на 10-тирічний сусідський, це вже не той самий котел. Його якість буде однозначно гіршою

(Україна 5 : 3 Польща)

  1. Ціна.

Враховуючи те, що твердопаливний котел виготовлений в Україні, то його ціна звісно ж буде приємнішою, ніж котла завезеного із закордону. Це приносить додатковий бал вітчизняному виробнику.

(Україна 6 : 3 Польща)

Висновок

На цьому пункті, ми напевно завершимо наше порівняння. Їх має бути достатньо для того, щоб зробити для себе певні висновки…

Ми не просимо Вас сліпо вірити словам. Лише привертаємо Вашу увагу, що ЕкономТепло - це компанія, яка продає більше 20 брендів твердопаливних котлів, більшість з який іноземного виробництва. Вітчизняні виробники серед такого асортименту губляться та незаслужено проходять поза увагою замовників.

Ми запрошуємо Вас до нас в шоурум, де ви будете мати змогу порівняти твердопаливні котли різних виробників вживу.

Ми співпрацюємо з двома українськими виробниками  -  Altep та SWaG. Хоча це не єдині українські виробники, які заслуговують на увагу.

5 рекомендацій для вдалого вибору українського виробника твердопаливного котла

  1. Скільки років виробник працює на ринку України. Якщо менше 4-5 років, то будьте обережні. Багато хто з українських виробників дає гарантію на свої котли до 5 років. Тому, щоб уникнути гарантійної відповідальності часто просто ліквідовуються.
  2. Зверніть увагу чи не змінює виробник часто колір свого котла, та його назву. Часто так роблять через те, що котел може мати погану славу, так роблять для того, щоб котел не впізнали та не дізналися реальні відгуки про нього.
  3. Почитайте відгуки про виробника. Якщо їх немає взагалі то це підозріло, і швидше за все, хтось їх пильно видаляє. А видаляють, як правило, не ті відгуки де хвалять виробника. Відгуки мають бути переважно добрими. Хоча і погані також мають їх розбавляти. В іншому випадку, будьте певні – вони штучні.
  4. Виробник має мати свій інтернет сайт, де вказана його фактична адреса. Зателефонуйте до нього та запитайте чи можна приїхати в офіс, або шоурум.

Швидше за все, Ви туди не поїдете, але якщо Вам скажуть що, їхати до них не можна, то краще триматись від таких продавців подалі. Швидше за все на другому кінці слухавки буде підприємець в невеличкому офісі. Цей чоловічок продає котли, які стоять на складі. Він буде обіцяти гарантію на 3-5 років. Але,  як тільки почнуться проблеми з котлами, він допродасть всі котли, які залишились в нього на складі – виключить телефон, змінить офіс, закриє сайт і на тому все. Трьох або п’ятирічна гарантія залишиться тільки на папері.

  1. Дізнайтеся де знаходяться сервісні центри. Чи є бодай би один сервісний центр по цих котлах у Вашій області. Якщо не має, то подумайте скільки часу може забрати сервісний ремонт? Чи будете ви готові пробути цей час без опалення?

Бажаємо Вам зробити правильний вибір твердопаливного котла!

Наші об'єкти
УСІ ОБ'ЄКТИ (219)
Статті
УСІ СТАТТІ (98)