Системи опалення та теплові насоси "під КЛЮЧ"

+ вентиляція з рекуперацією тепла

+ охолодження та кондиціонування

замовити дзвінок

call header
Кошик
Х
>
>
Найкраще опалення для приватного будинку

Найкраще опалення для приватного будинку

«Найкраще опалення», на нашу думку - це те, яке забезпечує максимальний комфорт та економію. В нашому регіоні для приватного будинку найкращою буде система низькотемпературного опалення.

Найкраще опалення для приватного будинку

Що таке низькотемпературна система опалення?

Низькотемпературні системи опалення успішно застосовуються в Європі, зокрема, у Скандинавських країнах з суворим кліматом. Їх головними перевагами є економія енергоносіїв та мінімізація шкоди екології, завдяки використанню відновлюваних джерел енергії. Крім цього, низькотемпературні систвеми надають користувачеві додаткові можливості управління мікрокліматом у приміщенні для створення комфортної атмосфери.

У цій системі температура води складає 35-45 градусів. Таким чином теплоносій не потрібно сильно нагрівати, натомість для обігріву використовується максимально можлива площа тепловіддачі.

В низькотемпературних системах опалення  можна використовувати теплу підлогу, теплі стіни, спеціальні низькотемпературні радіатори із збільшеною площею теплообмінника тощо.

Не менш важливе значення мають труби, а саме їх діаметр.

P.S. Правильно підібране обладнання дозволить заощадити на опаленні до 25%.

Також, наша «найкраща система опалення» не може обійтись без керування температурою за допомогою погодозалежної автоматики. Ця опція може додатково зекономити ще близько 25%, а у випадку керування позонно - й до 30%!

Ще одною невід’ємною складовою «найкращої системи опалення» правильна вентиляція будівлі. Система притоко-витяжної вентиляції з рекуперацією тепла забезпечить не лише додаткову економію на опаленні в розмірі 15-30%, але й надходження достатньої кількості свіжого та теплого повітря.

Що таке низькотемпературна система опалення?

 

Переваги низькотемпературної системи опалення:

  1. Відсутність джерел агресивного тепла;
  2. Можливість використання відновлюваних джерел енергії, що веде до економії природних ресурсів;
  3. Можливість автоматичного регулювання за допомогою термостатів, завдяки невеликій різниці температур на вході та виході з джерела тепла.
  4. Комфорт та надійність без зайвого контролю з боку користувача.
  5. Щодення економія коштів на опаленні;

Мінус у даних систем лише один - досить висока вартість. Також особливістю можна вважати складність розрахунку системи, адже для створення комфортного клімату необхідно врахувати тепловтрати приміщення та ще низку факторів.

Елементи конструкції низькотемпературного опалення

Постійне підвищення тарифів, зростання цін та інші малоприємні чинники зобов'язують облаштувати опалення приватного будинку за принципом економії енергії.

Тому до вибору цих елементів варто підійти відповідально:

В низькотемпературній системі опалення може використовуватись будь-яке джерело тепла, але найкращим, без сумніву, буде тепловий насос.

Звичайно не кожен може собі дозволити таку «нафаршеровану» систему опалення відразу. Часто буває так, що наші клієнти «купують» таку систему поетапно:

  1. Спочатку замовляють всі комплектуючі для монтажу системи водопостачання та водовідведення.
  2. Наступним етапом, як правило замовляють радіатори, труби для теплої підлоги та все необхідне для їх монтажу. + прокладання повітропроводів для майбутньої системи вентиляції з рекуперацією тепла та прокладання кабелів для майбутньої автоматики (звичайно можна використати автоматику із wifi зв’язком, але тоді прийдеться час від часу міняти батарейки. Згадайте, як інколи дратує замінити батарейки в одному пульті до телевізора :)))
  3. Третім етапом облаштовуємо паливну (в паливній не обовязково з самого початку має стояти тепловий насос. Головне щоб під нього було підготовлене місце).
  4. А от вже починаючи з четвертого етапу можна починати додавати «фарш». Сюди можна віднести різного роду автоматику, керування через інтернет, вентиляційну установку з рекуперацією тепла і т.д

 

Приладами, що видаватимуть тепло можуть бути:

Але які прилади обрати конкретно для свого будинку? Звичайно в кожному окремому випадку рішення може бути різним. Але на нашу думку, все мало б виглядати саме так:

ПриміщенняРекомендовані опалювальні прилади
Кухня·         Тепла підлога;
Вітальня

·         Тепла підлога;

·         Теплі стіни + тепла підлога;

·         Внутрішньопідлогові конвектори;

·         Дизайнерські радіатори;

Тамбур·         Тепла підлога + тонкий радіатор
Коридор·         Тепла підлога
Спальня

·         Підлоговий радіатор (обов'язково без вентилятора),

·         Радіатор або тепла стіна + тепла підлога (тільки біля панорамного вікна)

Гардеробна·         Тепла підлога
Ванна кімната·         тепла підлога + комбінована рушникосушка (водяна з електричним ТЕНом)

Так може виглядати один з варіантів ідеальної системи опалення. Звісно, можна підібрати й іншу конфігурацію, просто потрібно знати особливості ваших побажань.

Наші об'єкти
УСІ ОБ'ЄКТИ (219)
Статті
УСІ СТАТТІ (98)