Системи опалення та теплові насоси "під КЛЮЧ"

+ вентиляція з рекуперацією тепла

+ охолодження та кондиціонування

замовити дзвінок

call header
Кошик
Х
>
>
Опалення приватного будинку твердопаливним котлом

Опалення приватного будинку твердопаливним котлом

Твердопаливні котли - оптимальне рішення для опалення приватного будинку, у випадку:

Твердопаливний котел встановлюють, як самостійне джерело опалення, так і як додаткове, коли вже є газовий або електричний котел. 

Особливості вибору твердопаливних котлів

Вибір твердопаливного котла для приватного будинку починається з розрахунку площі, тепловтрат, оцінки теплоізольованих кімнат. Вважати також потрібно чи є інші опалювальні прилади та якого вони типу. Звісно, ви можете самостійно розрахувати ці показники та обрати для себе котел по відгукам. Але ми радимо в цьому питанні звертатись до спеціалістів. Тільки в такому випадку ви отримаєте оптимальний розрахунок під конкретно ваш будинок та гарантію якості. Система опалення - це серце всього будинку. Тому її ефективність залежить не тільки від вибору котла, а і від професіоналізму технічних спеціалістів, які відповідають за розрахунки та монтаж. 

Коли розміри приміщення та тепловтрати визначені вірно, можна переходити до вибору самого твердопаливного котла. Тут вже все індивідуально. У когось головне питання постає в ціні, когось цікавить певний бренд, а когось - зручність експлуатації. На основі цих запитів ми створили РЕЙТИНГ ТВЕРДОПАЛИВНИХ КОТЛІВ 2020. Ви можете ознайомитись з матеріалом та заочно обрати котел, що підійде саме вам. Для точної консультації радимо нам зателефонувати. 

Де краще змонтувати твердопаливний котел

  1. Для зручності експлуатації твердопаливний котел потрібно встановлювати в окремо стоячому приміщенні або в приміщенні в середині будинку з виходом на вулицю.
    Якщо місце, де буде встановлений твердопаливний котел, підібране правильно - вам буде зручно ним користуватись. Вам не доведеться ходити з дровами в руках по будинку, а потім прибирати після себе. В будинку не буде ні диму, ні його запаху.
  2. Потрібно дотримуватись технічних відступів від стін та інших поверхонь. Ці деталі вказані в паспорті виробу.
    В іншому випадку котел може “задихатись” і не набирати заявленої потужності.
  3. Основний критерій приміщення, де встановлюється твердопаливний котел - це хороша вентиляція та димохід.
  4. Пам’ятайте! Навіть якщо ви підібрали правильне місце де буде змонтований котел, якщо в цьому приміщення добре організована система приточної та витяжної вентиляції, то це тільки 30% правильної та безпечної його роботи. Решта 70% успіху залежить від способу його монтажу та правильності всіх налаштувань. Тому краще, щоб монтажем та налаштуваннями займалися фахівці.

Компанія ЕкономТепло рекомендує взяти до уваги! Якщо ви плануєте встановити котел самостійно, і вважаєте, що зможете змонтувати все правильно, все ж, перший розпал рекомендуємо проводити в присутності спеціаліста.

Плюси та мінуси твердопаливних котлів 

Плюси:

Мінуси:

Висновки

В загальному, опалення будинку твердопаливним котлом - це повноцінне та самодостатнє рішення. Котел на дровах можна використовувати, як єдине джерело тепла, так і в парі з іншим опалювальним пристроєм. І при правильному підключенні та експлуатації буде слугувати довго та надійно. 

Наші об'єкти
УСІ ОБ'ЄКТИ (219)
Статті
УСІ СТАТТІ (98)