Системи опалення та теплові насоси "під КЛЮЧ"

+ вентиляція з рекуперацією тепла

+ охолодження та кондиціонування

замовити дзвінок

call header
Кошик
Х
>
>
Індивідуальне опалення в квартирах

Індивідуальне опалення в квартирах

Хочеться почати з того, що питання опалення в квартирах є не менш важливим, ніж індивідуальне опалення в приватних будинках. Але потрібно відмітити, що в загальних рисах воно не сильно відрізняється від опалення в тому самому будинку. Кардинальною різницею, що може бути в опаленні  квартири, є те, що там Вам, швидше за все, не вдасться встановити твердопаливний котел, але стосовно теплового насосу, газового та електричного котлів, то, в принципі, встановити можна без проблем. Що є важливим при встановленні індивідуального опалення в квартирі? Рекомендуємо використовувати засоби, які захищатимуть вас від потопу. А саме, від протікання води є спеціальні системи, які перекривають воду в разі, коли Ви починаєте когось або щось затопляти. Також, якщо, наприклад, Ви хочете встановити теплу підлогу, тоді в такому випадку рекомендуємо звернутися до виробника, який дає гарантію разом із страхуванням. Ми співпрацюємо з виробником, який дає таке страхування на десять років і, якщо Ви когось затопите через те, що потекла тепла підлога, що в принципі малоймовірно, але така ймовірність завжди існує, то тоді цей виробник компенсує всі фінансові затрати Вам, Вашим сусідам і сусідам Ваших сусідів. Грубо кажучи, покриває всі затрати.

Індивідуальне опалення в квартирах робиться переважно в новобудовах. Але я би хотів звернути Вашу увагу та порекомендувати: якщо є така можливість, то краще відмовтеся від стяжок забудовника, тому що вони всі ідуть криві. Якщо Ви замовите стяжки наперед і Вам заллють їх, а в майбутньому захочете зробити теплу підлогу, то доведеться розрахуватись за ті стяжки, що Вам залили, потім збити ті стяжки, за які заплатили, потім їх зібрати і винести, або заплатити комусь, щоб їх винесли, далі заплатити за те, що їх вивезуть, намотати теплу підлогу і залити заново стяжки. Як на мене, краще при можливості, відмовитись від тих стяжок.

Зверніть свою увагу на радіатори, які пропонує в більшості випадків забудовник, а це переважно радіатори в середньому температурному режимі. Якщо Ви захочете встановити конденсаційний котел чи тепловий насос, то Ваша система в такому випадку не буде працювати максимально ефективно. Якщо є така можливість, краще самостійно придбати потрібні Вам радіатори хорошої якості, які будуть працювати економно в правильному температурному режимі.

Відвідуючи більшість новобудов, можу порекомендувати: якщо у Вас є можливість відмовитись від газового котла, запропонованого забудовником, то краще Вам це зробити. Тому що ці котли є бюджетними, вони є найдешевшими і найменш якісними. Якщо у Вас буде можливість, то просто купіть  цей котел  за вартістю нормального котла. Я не кажу Вам купувати його у саме у нас, але, якщо у вас буде така можливість, то краще самому підібрати котел.

Окрім того, забудовник, як правило, (я не можу стверджувати, що це є всюди, але, як правило) використовує не найдорожчі, не найякісніші матеріали. Не завжди він продає їх за адекватними цінами. Також, при влаштуванні системи індивідуального опалення в квартирах, не потрібно забувати про керування нею. Банальний приклад: одному нашому працівникові вдалося перейти на індивідуальну систему опалення і це в історичній частині міста Львова. Коли він встановив собі сучасний газовий котел і перші два тижні користувався без автоматики, то, так щоб Ви розуміли, в нього використання на добу було порядком 4 кубів газу. Після того, як він встановив програматор, де можна було робити надільне програмування, і газовий котел почав працювати не по температурі теплоносія, а по температурі в приміщенні, споживання газу скоротилося фактично вдвічі. Я не кажу, що програматор обов’язково скоротить використання газу вдвічі, але в тому випадку так воно сталося. Так, хороша автоматика економить десь 25%, середні показники – це 25% на використання газу, електроенергії чи дров.

Загалом, підсумовуючи всю вищесказану інформацію, якщо Ви хочете мати якісну систему опалення з сучасним і зручним керування, та з належним комфортом користуватися нею, то закликаю Вас: звертайтеся до нас і ми обов’язково будемо раді допомогти Вам в вирішенні вашого питання по опаленню індивідуальної квартири.

 

Наші об'єкти
УСІ ОБ'ЄКТИ (219)
Статті
УСІ СТАТТІ (98)